Kalkaia skipslasteanlegg

Vi har levert et av våre mest imponerende skipslasteanlegg til Verdalskalk AS.
Kalkaia skipslasteanlegg

Norcem og Verdalskalk har gjennom mange år samarbeidet om kalksteinressursene i Tromsdalen, i Verdal kommune i Trøndelag. Kalksteinsressursene er av nasjonal betydning for forsyning av råvarer til kalk- og sementindustrien.

Enorme mengder kalkstein.

Årlig hentes det ut om lag 1,5 millioner tonn kalk, og potensialet er anslått til flere milliarder tonn utnyttbar kalkstein ned til havnivå. Dette gjør forekomsten til en av Europas viktigste kalksteinsforekomster, og til en av Norges viktigste mineralske ressurser.

Vår unike kompetanse, øker lastekapasiteten og reduserer liggetiden for skip.

Når Verdalskalk skulle utvide kaia og øke sin lastekapasitet, gikk oppdraget til Tratec. Med vår unike kompetanse innenfor transport, og lagring og behandling av bulkmateriale, kunne vi tilby store komplekse systemer til oppdraget.

Vår leveranse er et komplett skipslastesystem som består av, 3stk transportører med total lengde ca. 340m, 2 omlastehus, 5 tipplommer med 5 tilhørende variable uttak på 400A for mobile transportører, og en roterende og uttrekkbar skipslast. I tillegg er det levert en operatørkabin, og automasjonsløsninger.

Pålastingen til et overdekket båndsystem, gjøres med mobile matere som igjen lastes med anleggsmaskiner. Skipslasteren er utstyrt med en lukket chute, slik at kalksteinen kan lastes tilnærmet støvfritt i skipene. Denne løsningen ivaretar både miljø og mennesker på området.


Takket være det nye skipslasteanlegget kan havna nå ta imot skip på opptil 60 000 dwt, noe som innebærer en betydelig økning av skipsstørrelse, lastekapasitet, og reduserer den totale liggetiden på kaien.

Snakk med oss

Samarbeide med oss?

Vi hjelper deg gjerne med ditt prosjekt.

Ta kontakt

Flere referanser